Posted on

Köpa tavlor online

Köpa tavlor online

Att köpa tavlor online är inte på något vis det enklaste man kan göra. I djungeln med olika stilar gäller det att hitta den stilen man själv vill ha. Ofta har man en tanke kring hur man vill att känslan skall vara i rummet men eftersom tavlor inte helt sällan är det man löser när allt annat är på plats så är det lätt att man helt enkelt glömmer av att köpa tavlor till väggarna.

Oavsett om alla möbler redan är på plats eller om man är helt nyinflyttad så finns det vissa saker som man bör utgå ifrån när man köper tavlor.

  1. Skapa kontraster

Tavlorna är framträdande i ett rum och ett perfekt sätt att skapa kontrast. Vi dras till färger och former som sticker ut så när du skall köpa tavlor så vill vi slå ett slag för att välja motiv som ger kontrast mot väggen. Det innebär att har man exempelvis en vit vägg då bör man också försöka hitta motiv som antingen plockar upp en färg som finns i någon annan inredningsdetalj alternativt satsa på svartvita tavlor.

Om du skall köpa tavlor som skall monteras på en vit vägg så är svarta ramar är ett mycket bra alternativ. Satsa gärna på tavlor med en passepartout för ett ökat djup i motivet. En passepartout är den vita kanten runt motivet som kan variera mellan 1-10cm på varje sida runt tavlan.

Det är inte ovanligt att vi får höra att man upplever svartvita tavlor och miljöer utan någon färg som lite tråkiga och då kan vi inte annat än att säga att “det beror på”. Det är snyggt att försöka få in någon form av färg i tavelväggen genom att lägga till ett eller två motiv med färg i, kombinerar du sedan dessa motiv med svartvita tavlor så har du ett vinnande koncept!

Kalklitir Print
Affischer som står i kontrast mot den ljusgråa väggen.
  1. Skapa en tavelvägg

När du skall lyckas med att dekorera väggen så är ett tips att köpa tavlor som passar in i en tavelvägg. Om syftet är att skapa en harmonisk tavelvägg rekommenderar vi att satsa på olika storlekar. Om du har en ram med lite äldre karaktär därhemma så kan ett sådant motiv vara det som förhöjer tavelväggen till en ny nivå. Vi tycker också att det är en bra idé att försöka hålla sig till ramar i samma profil, dvs att ramens tjocklek och djup är snarlik eller densamma. Vi erbjuder en mängd olika affischer och när du är ute efter att köpa tavlor så tycker vi att det är en god idé att jämföra våra olika kombinationer på våra inspirationssidor för att få en känsla av vad det du tycker bäst om.

Köpa Tavlor
Tavelcollage med flera olika affischer i våra guldramar

 

Posted on

En personlig tavelvägg med fotokonst ifrån Nordic Corner

Fotokonst eller fotografisk konst, kärt barn har många namn.

Fotografisk konst eller fotokonst är en av de kanske mest populära kategorierna inom tavlor och posters just nu. Med all rätt säger vi, fotokonst är ett smidigt sätt att skapa ett levande intryck på din vägg. I sociala medier omges vi av mängder av bilder och fotografier som alla vill ha vår uppmärksamhet. På några få år är plötsligt alla omkring oss vår egen fotograf och även om många väljer att hänga upp sina egna fotomotiv på väggen därhemma så finns det mängder av alternativ inom fotokonsten som är tagna av riktigt duktiga fotografer. Vi väljer ofta att kombinera naturmotiv i olika storlekar fast som tillsammans har samma bas av färger. Ett annat omåttligt populärt alternativ inom fotokonst är de svartvita motiven som är enkla att kombinera med exempelvis tavlor med någon form av text.

Fotokonst med motiv av skog i dimma.
Fotokonst med motiv av skog i dimma.

Nordic Corner arbetar för att göra konst tillgänglig för alla. Vi ser att intresset för fotografiska tavlor bara ökar och intresset för professionella fotografier har aldrig varit större. Vi reser mer än tidigare och rör oss i sammanhang där det ofta finns en möjlighet att ta några fina foton. Numera finns det även fotosamlare som reser världen runt för att hitta unik fotokonst som kompletterar samlingar de redan börjat bygga upp. Dessutom finns det en hel del investerare som placerar kapital i just fotografier.

Uppenbarligen finns det så otroligt många duktiga fotografer som verkligen har ett öga för vilka platser och vinklar som är värda att förevigas genom att skapa fotokonst från ett motiv.

Om du är intresserad av att betrakta fotokonst hos ett museum så är Moderna Museet ett hett alternativ, även fotografiska i Stockholm har en stor samling av fantastiskt fotokonst.
Om du är intresserad av att köpa fotografiska verk med en begränsad upplaga och som kanske på sikt stiger i värde bör du överväga fotografisk konst ifrån några av de större auktionshusen såsom bukowskis eller auktionsverket i Göteborg.

Fotokonst hos Stockholms Auktionsverk
Fotokonst hos Stockholms Auktionsverk

Hos oss på Nordic Corner finns inte bara fotografiska motiv ifrån hela världen samlat på ett ställe. Vi samarbetar med fotografer som kanske inte alltid är så välkända men som levererar en upplevelse i form av ett stycke konst som garanterat kommer bestå i många år framöver. Oavsett om du tillhör dom som älskar naturtavlor eller hellre föredrar svartvita fotografier så har du kommit helt rätt, om din ambition är att skapa en personlig tavelvägg med olika typer av motiv så kommer du snart hitta vad du letar efter. All våra affischer trycks på ett kraftigt papper speciellt lämpat för fotografier. All produktion sker efter beställning så allt finns med andra ord för omgående leverans. Ni hittar vår fotokonst samlad här