Fotokonst eller fotografisk konst, kärt barn har många namn.

Fotografisk konst eller fotokonst är en av de kanske mest populära kategorierna inom tavlor och posters just nu. Med all rätt säger vi, fotokonst är ett smidigt sätt att skapa ett levande intryck på din vägg. I sociala medier omges vi av mängder av bilder och fotografier som alla vill ha vår uppmärksamhet. På några få år är plötsligt alla omkring oss vår egen fotograf och även om många väljer att hänga upp sina egna fotomotiv på väggen därhemma så finns det mängder av alternativ inom fotokonsten som är tagna av riktigt duktiga fotografer. Vi väljer ofta att kombinera naturmotiv i olika storlekar fast som tillsammans har samma bas av färger. Ett annat omåttligt populärt alternativ inom fotokonst är de svartvita motiven som är enkla att kombinera med exempelvis tavlor med någon form av text.

Fotokonst med motiv av skog i dimma.
Fotokonst med motiv av skog i dimma.

Nordic Corner arbetar för att göra konst tillgänglig för alla. Vi ser att intresset för fotografiska tavlor bara ökar och intresset för professionella fotografier har aldrig varit större. Vi reser mer än tidigare och rör oss i sammanhang där det ofta finns en möjlighet att ta några fina foton. Numera finns det även fotosamlare som reser världen runt för att hitta unik fotokonst som kompletterar samlingar de redan börjat bygga upp. Dessutom finns det en hel del investerare som placerar kapital i just fotografier.

Uppenbarligen finns det så otroligt många duktiga fotografer som verkligen har ett öga för vilka platser och vinklar som är värda att förevigas genom att skapa fotokonst från ett motiv.

Om du är intresserad av att betrakta fotokonst hos ett museum så är Moderna Museet ett hett alternativ, även fotografiska i Stockholm har en stor samling av fantastiskt fotokonst.
Om du är intresserad av att köpa fotografiska verk med en begränsad upplaga och som kanske på sikt stiger i värde bör du överväga fotografisk konst ifrån några av de större auktionshusen såsom bukowskis eller auktionsverket i Göteborg.

Fotokonst hos Stockholms Auktionsverk
Fotokonst hos Stockholms Auktionsverk

Hos oss på Nordic Corner finns inte bara fotografiska motiv ifrån hela världen samlat på ett ställe. Vi samarbetar med fotografer som kanske inte alltid är så välkända men som levererar en upplevelse i form av ett stycke konst som garanterat kommer bestå i många år framöver. Oavsett om du tillhör dom som älskar naturtavlor eller hellre föredrar svartvita fotografier så har du kommit helt rätt, om din ambition är att skapa en personlig tavelvägg med olika typer av motiv så kommer du snart hitta vad du letar efter. All våra affischer trycks på ett kraftigt papper speciellt lämpat för fotografier. All produktion sker efter beställning så allt finns med andra ord för omgående leverans. Ni hittar vår fotokonst samlad här

[wpcsp id=11444]

Author admin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *