Stora tavlor ger en härlig känsla, eller ?

Visst är det vackert med en stor tavla på väggen. Vi brukar prata om hur viktigt det är med variation om man vill skapa en levande vägg men samtidigt menar vi att stora tavlor kan ge en fantastisk och dynamisk effekt om motivet är rätt. När vi pratar om stora tavlor så refererar vi framförallt till affischer 70x100cm. Monteras gärna tillsammans med en passande ram 70x100cm.

Ett klassiskt återkommande misstag som vi ofta ser hemma hos människor som vill använda sig av konst och affischer när de dekorerar sina rum är att man använder för små tavlor i förhållande till rummet. Två små tavlor gör sig inte bra på en stor vägg på flera meter i exempelvis ett vardagsrum. Då behöver du satsa på antingen ett par stora tavlor som samspelar på ett snyggt sätt tillsammans. Man kan också skapa någon en tavelvägg med flera lite mindre tavlor.

Om man är ute rejäla tavlor så är det bra idé att låta motivet vara hyfsat diskret. Vi har väl alla sätt stora canvastavlor med olika naturmotiv som nästan tar över hela rummet. Stora tavlor på canvasduk ger ibland förhoppningen hos sina köpare att det skall likna en riktig målning men tyvärr så blir det oftast inte så. Med dagens prisvärda ramar så är ett betydligt vackrare alternativ att satsa på en affisch och en passande ram med en minimalistisk känsla. När man satsar på att köpa stora tavlor blir det ännu viktigare att motiven inte är för iögonfallande utan att dom istället stödjer den övriga inredningen med olika former eller små inslag av färger som finns i den övriga inredningen.

Stora tavlor hos Mr. Kate
Stora tavlor hos Mr. Kate

Ett annat klassiskt knep när man är ute efter stora tavlor är svartvita alternativ. Svartvita motiv ger både ett gott intryck och är samtidigt välkomnande utan att ta över inredningen eller möbleringen i rummet. Kika gärna under vår sektion svartvita tavlor för flera intressanta tavlor som kan tillverkas i upp 70x100cm.

Author admin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *