Snygg inredning med posters och tavlor

Att skaffa sig ett eget hem är riktigt roligt och något som kan förändra ett helt rum är posters och tavlor! Det finns många olika motiv, teman och färger man kan variera med och allt från fotobilder till abstrakt konst, samt äldre eller moderna motiv.

Inredningstips med posters och anlita en professionell plåtslagare

När man ska inreda ett hem finns det många sätt att designa en vägg med snygga plåtdetaljer! Plåt är ett material som går att bearbeta till både ramar, väggar eller som detaljer på möbler. Föredrar man att ha inramade i posters på en vägg, finns det bra inspiration och stiltips med posters för väggar som man kan variera. Då kan det även vara snyggt med ramar i plåt som är tillverkade av en kunnig plåtslagare! Många plåtslagare kan ta sig an både stora och små uppdrag till ett unikt hem med plåt av många olika sorter och färger. Det kan vara till exempel en ram till en stor poster som man ställer på golvet istället för att hänga upp, snygga plåtdetaljer i köket eller till en kamin. Tycker man om en industriell inredningsstil, passar plåtdetaljer perfekt till hemmet!

Posters i plåtramar eller annat material, är snygga att även hänga runt en hörna istället för på en platt och rak vägg. Det ger rummet mer dimension och variation för helhetsintrycket. Plåtslagare kan även ta hand om utsidan av hemmet som ett nytt plåttak och rännor. Att anlita en professionell plåtslagare, innebär att både privatpersoner och fastighetsägare kan få nya plåttak av en kunnig personal med skräddarsydda lösningar efter behov. Det kan vara den nybyggda villan som behöver ett snyggt plåttak, eller en större fastighet inne i stan som behöver renovering av taket.

Bästa inredningstipsen med tavlor!

Tavlor är något som alltid livar upp ett rum och ger mer känsla när man sätter upp dem på tomma väggar. Det kan vara svårt att veta hur man sätter upp tavlor rätt. Ett hem blir mer personligt med tavlor och det är bra att veta hur man hänger upp tavlor proffsigt och rakt. En grundregel är att alltid ha ett vattenpass och en tumstock.

Det kan vara riktigt snyggt att hänga tavlor i en grupp och då kan man testa att arrangera tavlorna på golvet först så att man ser innan hur det kommer se ut på väggen. Tavlor behöver inte alltid hängas upp på väggar och då finns det smarta inredningstips med tavlor utan en vägg, som att ställa tavlorna på öppna hyllplan, eller lutade i fönstret. När det kommer till stilar och val av tavlor finns det inget som är rätt eller fel, men det finns några bra riktlinjer att följa. Ett romantiskt hem med shabby chic-stil, passar bra med lantliga målade tavlor, medan ett modernt hem kan ha abstrakta tavelmotiv på väggarna.

Det finns några smarta tips som är bra att veta när man inreder med tavlor, som att matcha tavlans färgdetaljer med väggfärgen, eller att se till så en grupp av tavlor, har 5-10 cm mellan varje tavla. Vill man att tavlorna ska vara i mer fokus, använder man mörkare ramar, eller ljusare ramar för mindre fokus och för att mer smälta ihop med inredningen.