Tänk på ljuset när du inreder med tavlor och posters

När du ska inreda och göra ditt hem snyggt med hjälp av tavlor och posters är det inte bara att sätta upp dem på en vägg och sedan är du klar. Helst ska det gå in lite eftertanke och planering i processen. Försök använda ljus för att se till att dina tavlor och posters står ut och verkligen syns i ett rum. Se till att de syns oavsett tid på dygnet och i vilket läge solen står i. Därför är det viktigt att du väljer rätt vägg för dina väggprydnader och att du försöker jobba med både naturligt ljus och konstgjort ljus.

Så använder du konstgjort ljus

Med konstgjort ljus ser du till att dina tavlor och posters är upplysta och synliga oavsett väder eller tid på dygnet. Det enklaste sättet är genom att använda lampor i olika former, designs och storlekar för att framhäva motivet på dina tavlor och posters. Du kan besöka Lampgallerian för att hitta inspiration och hitta vad som passar dig och det rum du vill inreda. Du kan välja en tavellampa som enbart är till för att lysa upp tavlan, vanligtvis ovanifrån, genom att fästa den på ramens översta kant. Andra sätt att lysa upp dina tavlor på är genom en stående lampa i närheten eller en taklampa som ger ett behagligt ljus. För att skapa mer kontraster i rummet kan du försöka skapa spännande skuggor på väggarna som låter dina tavlor och posters komma till liv på ett annorlunda sätt. Prova dig fram genom att placera lampor i olika delar av rummet och se hur ljuset träffar tavlan och välj det som du gillar mest.

Så använder du naturligt ljus

För att kunna använda dig av naturligt ljus är det viktigt att du ser till att rummet har så mycket ljusinsläpp som möjligt. Sedan handlar det mycket om placeringen när du inreder med posters och tavlor, vilket innebär på vilken vägg och var på väggen de bör hängas upp. För att din tavla ska träffas av maximalt ljus bör tavlan placeras nära ett fönster eller på motsatt vägg. Nära fönstret skapar lite skuggor och gör tavlan mer levande medan en tavla som placerats på motsatt vägg från ett fönster fångar upp allt ljus så att motivet syns mer. Om du inte hittar någon tavla som tilltalar dig kan du skapa din egna konst och sätta upp det på väggen. Se då till att just den tavlan hamnar i centrum av rummet så att du kan visa upp den för dina gäster, det är inget fel med att vara stolt över något du själv gjort och då förtjänar ditt konstverk en plats där den verkligen syns. Ett annat inredningstips är att prova dig fram mellan olika ramar eller kanske helt utan för att se hur det naturliga ljuset träffar tavlan och olika ramar och vilka spännande skuggor du kan skapa med hjälp av en djupare ram. Även färgen på ramen kan ändras med hjälp av naturligt ljus så välj en ram som du gillar oberoende av vilket sorts ljus det är i rummet.