Förnya hemma med sofföverdrag och tavlor

Ibland längtar vi efter något nytt och vill förändra hemma, och det finns många olika sätt att göra det på. Det finns både budgetalternativ och dyrare sätt att genomföra förnyelse på, och det är helt upp till dig hur mycket du vill lägga på projektet. Här ska vi gå igenom några olika förändringar du kan göra utan att det blir alltför dyrt.

Nya överdrag gör soffan som ny

När vi vill möblera om och förnya hemma tänker vi ofta på nya möbler som ett sätt att skapa förändring. Men du behöver inte spendera en förmögenhet på exempelvis nya soffor, speciellt inte om de du har fortfarande är hela och fungerar perfekt. Då kan nya överdrag räcka väldigt långt. Har du soffor från Ikea kan du enkelt skapa en helt ny känsla genom att kontakta Bemz, som specialiserat sig på att sy upp överdrag till flera välkända Ikeamodeller. Du får hem gratisprover och beställer sedan överdragen online, och på nolltid har du en soffa som ser helt ny och annorlunda ut. Eftersom soffor tar upp stor plats i rummet påverkar de hela känslan och atmosfären, vilket gör att när du förnyar soffan får hela rummet ett lyft.

Förändra med tavlor och posters

Något annat som också på ett enkelt sätt förnyar känslan i ett rum, är vad du har på väggarna. Ett rum utan tavlor eller posters känns väldigt kallt och tomt, och därför är just väggdekorationer något som verkligen ger liv till ett hem. Det är också väldigt lätt att byta ut dina tavlor, alla eller några stycken, och därigenom också skapa en ny atmosfär i rummet. Vill du verkligen göra något extra så byter du ut några tavlor lagom till exempelvis julen och vintern, så att det du har på väggarna matchar årstiden eller en specifik högtid. Då skapar du ännu mer dynamik i ditt hem, och låter dina dekorationer spegla både resten av inredningen men även den innevarande säsongen.

Fler smarta förändringar

När du har planerat fler påtagliga förändringar, som sofföverdrag samt tavlor och posters på väggarna, kan du titta på mindre men likväl smarta detaljer som också ger en förnyande känsla. Filtar, kuddar, gardiner, övriga dekorationer och växter är sådant som också fräschar upp och blir kronan på verket i ditt nya, uppdaterade hem. Så med relativt enkla medel kan du skapa stor förändring som kommer både synas och kännas. Njut av din soffa, nya färgskalor och mer liv i ditt hem!