Håller du på att renovera eller fixa iordning badrummet? Det är härligt att kliva upp på morgonen och mötas av ett badrum som man verkligen trivs i. Här kommer fem tips för att skapa ett både snyggt och praktiskt badrum.

1# Dusch med vikbara dörrar

Om du har dusch är det riktigt smart och praktiskt att satsa på en dusch med vikbara dörrar. Förutom att det ser snyggt och modernt ut med vikbara dörrar ger de dig mer utrymme i ett litet badrum och är bra om du behöver spola av något större i duschen. Om du har hund kommer vikbar duschdörrar verkligen att underlätta mycket: så mycket lättare att duscha en hund när du kan välja hur mycket ”duschdörr” du vill ha. Du köper vikbara duschväggar på Rörfokus som har allt du behöver för badrummet.

2# Snygga inramade posters

Snygga inramade posters och tavlor kan verkligen lyfta ett badrum. Vare sig du gillar mys, minimalism eller spa-känsla så kan du alltid hitta en poster som passar. I badrum är det smartare att satsa på posters, då badrummet garanterat blir fuktigt. Det kan påverka tavlor och dina planscher. Då är det klokare att sätta upp billigare posters, än finare tavlor. Om du vill ha mycket spakänsla ska du sätta upp bilder med grönska och vatten. Just blått och grönt skapar en känsla av renhet och harmoni. Köp in flera posters i samma färgskala, så kan du byta bilder under året.

3# Fototapeter

Vill du skapa en alldeles särskild känsla i badrummet? Få förflyttas till en annan värld? Då ska du satsa på fototapeter som åter blivit mycket populära. Men i en ny, snygg och modern tappning. Sätt upp en fondvägg i badrummet med en fototapet, så får hela rummet en personlig atmosfär.

4# Bladväxter

Bladväxter ger både mycket harmoni och renar luften. Ställ in stora krukor med bladväxter. Är du minimalist satsar du på vita eller svarta krukor, i annat fall kan du låta krukorna vara en riktig färgklick i badrummet. Bladväxter är både vackra och lättskötta. Inga gröna fingrar? Då köper du garderobsblomman som klarar det mesta. Om du har fönster i badrummet kan du också ha blommande blommor. Orkidéer är särskilt snygga i badrummet.

5# Satsa på en lampa med stort L

Det finns lampor och lampor. Det är roligt att växla upp i badrummet. Satsa på en lampa som verkligen står ut. Som en gammal lampa i 60-talsstuk som du hittat på loppis eller en kristallkrona som får hela badrummet att kännas anrikt. Eller en diskokula. Badrummet är rummet där du verkligen kan ta ut svängarna. Om du har en rolig lampa som du å ena sidan vill använda, men som inte riktigt passar in någonstans så är just badrummet en bra plats att sätta upp den i. Annorlunda och personliga badrum är också sådant som dina gäster kommer att komma ihåg.