Inred hemmakontoret med snygga tavlor

Allt fler börjar jobba hemifrån och för att göra det så bra och smidigt som möjligt kan du behöva inreda ett hemmakontor. Du får göra plats i hemmet för en liten arbetsstation där du kan jobba i lugn och ro utan att bli störd. Det viktiga är att ditt hemmakontor gör att du känner dig fokuserad och avslappnad på samma gång.

Inred väggarna

På väggarna runt ditt hemmakontor kan du sätta upp olika snygga tavlor som gör att du känner dig inspirerad. Det kan vara motiverande citat eller bilder på vänner och familj som ger dig inre styrka. Det kan också vara olika mål du har i livet, något specifikt resmål du alltid velat åka till eller ett drömboende som påminner dig om varför du behöver jobba så hårt. På väggarna är det också smart att ha olika sorters förvaring som hyllor eller skåp. Där kan du förvara viktigt kontorsmaterial som du kan behöva medan du jobbar. Främst pennor, papper och kanske några gem eller en häftapparat. Det blir ofta lättare att koncentrera sig om området kring arbetsplatsen är organiserat och inte stökigt eftersom det kan bli till störningsmoment när för mycket ligger framme huller om buller.

Andra tips

De två viktigaste möblerna du behöver i ett hemmakontor är ett skrivbord och en kontorsstol. Det är viktigt att stolen är ergonomisk så att du inte får ont i kroppen av att sitta för mycket i en felaktig position. Skrivbordet får gärna vara höj- och sänkbart också så att du kan variera dig och ibland stå och jobba för att kroppen ska må bra. När du ska inreda ditt hemmakontor bör du försöka göra det så smidigt och smart som möjligt. Se till att du har sådant du använder mest närmast dig så att du inte behöver flytta runt för att hitta rätt. Använd många smarta förvaringslösningar och bestäm var allt ska ligga för att underlätta för dig.