Så packar du tavlor inför flytten

När du ska flytta måste du vara väldigt noga med hur du packar ömtåliga saker för att försäkra dig om att de inte går sönder när flyttlasset går. Det är annars väldigt lätt hänt att något skadas eller till och med går sönder. Därför måste du se till att slå in allt ömtåligt du har ordentligt och försäkra dig om att de inte kan halka runt eller skadas på annat sätt när de befinner sig i flyttbilen eller när de bärs någonstans.

Förbered flytten på rätt sätt

Inför din flytt är det bra om du förbereder dig i god tid och bestämmer något slags tidsschema du kan följa, speciellt när det gäller flyttpackandet. För att få hjälp inför och under flytten kan du ta hjälp av qleano.se som erbjuder flyttstädning och flytthjälp. Då får du mer tid över till att planera och genomföra flytten samtidigt som du vet att dina saker tas omhand av proffs. De ser till att allt är ordentligt städat och i ordning inför flytten. När det kommer till flyttpackningen är det en fördel om du börjar i god tid. Packa först ner sånt som du inte använder så mycket i vardagen och känner att du kan klara dig utan till efter flytten. Märk alla lådor ordentligt så att du vet vad som finns i varje låda samt vilket rum de ska till i ditt nya boende. Genom att vara ute i god tid kan du undvika flyttkaos eftersom du då redan planerat och tänkt ut hur allt ska gå till. Då blir det väldigt mycket lättare när det väl är dags för själva flytten. Packa logiskt så att du har sånt du behöver mest högst upp i lådorna eller lättillgängligt någon annanstans.

Packa tavlorna korrekt

När du ska packa ner dina tavlor måste du vara noggrann med hur du slå in dem och hur du packar dem. Speciellt tavlor med glas eller andra väldigt ömtåliga material måste slås in med några lager bubbelplast och gärna tidningspapper för att säkerställa att inget går sönder. Fokusera mycket på hörnen eftersom de lätt kan bli nötta om de stöter i något. Linda sedan in dem i handdukar, filtar eller lakan så att de blir lite extra stöttåliga och packa dem enskilt så att du kan hålla koll på dem. Ett annat flytt-tips är att när du ska sätta upp tavlorna i ditt nya hem kan du mäta avstånd mellan spikar eller skruvar med hjälp av tejp så att du får ett korrekt avstånd vilket underlättar en hel del. Se också till att du packar ner verktyg så att de är lättillgängliga eftersom du kommer behöva dem ganska snabbt när du väl flyttat. Till exempel för att få upp tavlorna på väggen.