Posters i 3D – En verkligare upplevelse

Idag blir tekniken allt mer avancerad och när det kommer till tryckta posters, kan man skapa riktigt realistiska bilder till posters som både kan bestå av motiv, landskap eller abstrakta motiv. Med dagens skarpa teknik som ger riktigt bra skärpa, får man motiv som ser ut som om de fortsätter in i väggen.

Illusionen av en annan värld

Många posters idag går att köpa som antingen ett fönster med karmar till en annan värld, eller en bild av ett hål i väggen där den eviga rymden kikar fram bakom med planeter och stjärnor. Detta är bara några exempel på unika posters som ger fantastiska 3D-effekter! Vanligtvis brukar posters sättas på väggen, men med den nya tekniken kan man även ha denna unika 3D-illusion på golvet. Egentligen räknas det kanske till golvtapeter men går även under namnet golvaffisch. Här skapar man otroliga effekter av havets djup i sovrummet, en himmel i på golvet eller i taket badrummet, eller varför inte en ett hål som ser ut som om man ser ner till grannen? 3D-posters kan även beställas i mycket stora format så de täcker en stor del av väggen och vissa är självhäftande. Bara tanken att vakna upp till en öppen strand på Maldiverna på något som ser ut som en veranda och en blå himmel, kan kännas lugnande och unikt. En poster med ett fönster till en strand eller annat, kan ge illusionen av att rummet är större än vad det är. En unik 3D-poster kan förhöja rymdkänslan av rummet och bli en snygg inredningsdetalj. Hemmet behöver även ibland ett lyft med till exempel att slipa golven, och bor man i Stockholm, kan man få en perfekt Golvslipning i Stockholm av kunnig personal och ett snyggt slutresultat!

Var kan man köpa unika 3D-posters?

Det finns många företag som säljer posters med 3D effekt, och vill man köpa en golv-, tak- eller väggaffisch för riktigt unika effekter, kan man exempelvis enklast köpa dessa från LightInTheBox, Ebay, eller Wish. Även om man köper dessa utifrån Sverige, finns det ett stort utbud och riktigt häftiga bilder som ger rummet eller rummen ett helt nytt utseende! En annan marknadsplats online som man hittar dessa unika posters på är även Amazon.se eller Europosters.se. Posters med 3D-motiv kostar inte mer än några hundralappar, men vill man ha riktigt stora 3D-posters får man betala lite mer. Fördelen med 3D-posters är att man kan experimentera med olika element som naturstenar, skapa illusioner av andra världar eller helt enkelt även imponera på vänner och familj! För att ge rummen mer dimension, kan man även finna självhäftande 3D-posters som ser ut som en riktig dörr som man antingen kan sätta på väggen, eller en bild av en trappa upp, som går att sätta på en riktig dörr. Fantasin och kreativiteten har inga gränser för vad man kan skapa med 3D-posters och man kan skapa ett unikt hem med nya dimensioner !