Precis som med posters finns det några grundläggande steg du kan tänka på när du ska inreda med tavlor. Färgerna och en stabil upphängning är något du kan ha i åtanke när du ska inreda med tavlor.

Gör en tavelvägg

Att göra en tavelvägg är något som är precis rätt i tiden. En tavelvägg behöver nödvändigtvis inte enbart bestå av tavlor, utan du kan blanda upp det med posters och fotografier i olika storlekar. Om du inte vet hur en tavelvägg ska se ut är det en bra idé att söka efter inspiration på internet och sociala medier. Det kan verka krångligt att göra en tavelvägg eftersom det är svårt att få alla tavlor att passa in.

När du ska göra din tavelväg ska du tänka på att det ska se enhetligt ut. Motiven kan variera i både färg och form, men om du har liknande ramar kan det hjälpa till att få det att se mer enhetligt ut.

Innan du börjar att spika i väggen är det bra om du redan innan har bestämt dig ungefär hur tavlorna ska sitta. En idé är att sprida ut tavlorna på golvet och pussla ihop hur ordningen ska se ut innan du sätter upp dem på väggen.