Inredningstips för posters och tavlor

Något som verkligen kan ge nytt liv till ett rum är olika billiga posters och tavlor. Med olika motiv på väggen kan du skapa dig ett personligt och ombonat hem. Att inreda med posters i olika storlekar och former har verkligen blivit en inredningsfavorit hos många. Att hänga upp posters och tavlor är dessutom perfekt när du inte har så mycket golvyta. Det finns väldigt många motiv att välja bland, allt från lekfulla motiv till grafiska motiv och siluetter. Posters är relativt billiga vilket gör att du kan byta ut dina posters när du tröttnat eller vill ha en snabb förändring.

Testa att inreda med posters utan ram

Det finns fler olika sätt att inreda med poster och tavlor. Posters i ram är en klassiker men du kan absolut testa att sätta upp några stycken utan ram på något bra ställe. Du kan också sätta upp några snygga motiv på en vajer med klädnypor. Det är supersnyggt och det är enkelt att bara byta ut ett motiv. Ett annat sätt att sätta upp tavlor är att göra en postervägg som sträcker sig runt ett hörn. Det är väldigt fint och något som livar upp. Något annat ovanligt är att välja gigantiska ramar som du ställer på golvet. Alla tavlor behöver faktiskt inte sitta i ögonhöjd utan du kan absolut testa att hänga några ramar i väldigt låg höjd nära golvet.

Gör olika varianter av den klassiska tavelväggen

Om du vill ha ett minimalistiskt intryck ska du testa att sätta upp monokroma posters i vita och svarta ramar. Om du vill integrera dina posters mer med inredningen är ett tips att välja inredningsdetaljer i samma färgskala som motiven. Det kommer göra att rummet upplevs mer sammanhängande. Genom att låta posters och fotografier gå ton i ton med väggen kan du skapa harmoni. Vill du gå åt helt andra hållet kan du välja motiv och färger som generellt inte passar ihop men som tillsammans på en vägg kan bilda en fin helhet om ramarna är likadana. Du kan också göra en tavelvägg där du varierar posters i ram, posters utan ram, fotografier och andra konstföremål som går att hänga på väggen.

Posters fungerar i alla rum

När det kommer till att sätta upp tavlor är det många som bara tänker på vardagsrummet men posters passar i alla rum i bostaden. Ett rum som många glömmer bort när det kommer till att inreda med tavlor är badrummet. Det är oftast tomma väggar i badrummet som är perfekta för olika posters.